Carregant dades
un moment, si us plau

Dia Mundial de les Zones Humides 2/2/2025

6 febrer 2025

Des de l’any 2006, la Plataforma en Defensa de l’Ebre, juntament amb Picampall i SEO/BirdLife celebrem, entorn al 2 de febrer, el Dia Mundial de les Zones Humides i els Aiguamolls.

L’objectiu d’aquesta celebració és reconèixer el valor ambiental del gran aiguamoll que és el delta de l’Ebre i a l’hora la seua fragilitat.

L’activitat d’aquest any 2025 ens va portar a la finca de Bombita, a Deltebre. Una finca propietat del Ministerio, d’utilitat pública, on s’han recuperat zones d’aiguamoll a través de la gestió dels seus hàbitats, en una de les zones del Delta amb més incidència per intrusió marina i retrocés de la línia de la costa.

En els darrers anys s’ha recuperat com a zona humida mitjançant actuacions de renaturalització de l’entorn a la llacuna de l’Estella i del Canal Vell. Més recentment, dins d’un projecte europeu anomenat Rest-Coast, que inclou diverses actuacions en espais naturals costaners del delta de l’Ebre, s’està treballant en la restauració d’aiguamolls en una zona d’antics arrossar del front litoral. Aquesta actuació complementada amb la restauració de la dinàmica natural de platges i sistemes dunars, és fonamental per mitigar els efectes de futurs temporals, episodis extrems i de la pujada del nivell del mar.

Recull de notícies:

[Diari de Tarragona] Entitats ecologistes reiteren la necessitat de fer més actuacions al delta de l’Ebre

Coincidint amb el Dia Mundial de les Zones Humides, la PDE, SEO Birdlife i Picampall visiten la finca de Bombita per veure la renaturalització a la zona, però reclamen més accions

[Canal 21] El dia mundial dels aiguamolls reivindica el valor ambiental del Delta de l’Ebre

Entitats ambientalistes com la PDE, SEO/Bird Life i Picampall han celebrat el Dia dels Aiguamolls. Aquesta celebració destaca la importància de valorar i protegir aquestes àrees vitals, Susana Abella, portaveu de la PDE, ha ressaltat la importancia d’aquestes iniciatives així com la necessitat de recuperar sediments a l’Ebre.

 

Recent posts

    Leave a comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.