Carregant dades
un moment, si us plau

Manifest de la Plataforma en Defensa de l’Ebre

24 novembre 2008

Ara el govern socialista ens diu que està a favor dels transvasaments sempre que siguen econòmicament i mediambientalment viables. I nosaltres ens preguntem: serà el canal Xerta – Sénia un transvasament econòmicament i mediambientalment viable? Està clar que serà allò que ells vulguen que siga, en funció dels seus interessos polítics i electorals, menyspreant, com sempre han fet, la gent i el territori de les Terres de l’Ebre.

El Xerta – Sénia diuen que és per regar els camps de conreu, però a hores d’ara ni tenen un cens real dels pagesos que volen regar d’aquest canal, ni saben quants diners els costarà regar, ni si els pagesos tindran ajudes econòmiques de l’administració per fer les infraestructures i l’adequació de les finques que s’hagen de regar. A més, els propietaris dels pous ja existents perdran tots els seu drets i els seus pous passaran a ser propietat de la comunitat del Xerta-Sénia.

Tenim un govern que ha estat incapaç —en tota la legislatura anterior i en el que portem de l’actual— d’aplicar ni una sola de les mesures aprovades per combatre la regressió i salinització del Delta de l’Ebre, ni treballar per garantir el cabal ambiental del riu aprovat per la Comissió de Sostenibilitat i pel Parlament de Catalunya. És un govern que no té cap credibilitat, s’omplin la boca parlant de la fragilitat del Delta, però no hi ha manera que adopten mesures per fer-hi arribar més sediments, i cada dia les extraccions d’aigua del riu augmenten per noves concessions de reg i altres usos que no paren d’aprovar els governs (tant de Madrid com de Catalunya).

La descontaminació del pantà de Flix és una obra prioritària per a tots nosaltres, però no volem que ens passen bou per bèstia grossa. Abans de començar les obres de descontaminació, se n’han de fer altres, com la cinta transportadora i l’abocador dels residus, que encara no saben on ubicar ni tenen resoltes les expropiacions dels terrenys. Ara bé: els pous de Vinallop es poden fer en un o dos mesos i la resta d’obres prèvies a la descontaminació necessiten un any o més per tindre-les acabades. Per què, doncs, el procediment per expropiar és d’URGÈNCIA i d’UTILITAT PÚBLICA?

Estem cansats d’aquesta política de confusió que fan servir amb declaracions i contradeclaracions a les poques hores. Amb això busquen la desafecció de la gent envers la política per continuar fent el que volen en cada moment; sempre, com ja hem dit, en funció dels seus interessos econòmics, partidistes i electorals. PERÒ NO HO ACONSEGUIRAN. La gent de les Terres de l’Ebre hem demostrat sempre la nostra fermesa quan es tracta de defensar el nostre territori i ho continuarem fent governe qui governe.

LO RIU ÉS VIDA, NO ALS TRANSVASAMENTS.

VISCA LES TERRES DE L’EBRE

Recent posts